Dizajnové trendy pre obývačky na rok 2023

Posledné roky boli dlhodobo trendy béžové či šedé odtiene prírodných materiálov. Dizajnéri však tvrdia, že interiérový dizajn sa tento rok posúva vo farebnejších a výraznejších tónoch, komponovaním vintage nábytku v kombinácií zaujímavých kriviek sedacích súprav či kresiel, ktoré oživia celý priestor.

Ak vás zaujíma, aké farebné trendy v obývačke budú vládnuť pre rok 2023 čítajte ďalej. Nie je prekvapením, že po udalostiach z posledných dvoch rokov sa čoraz viac prikláňame k povznášajúcim a povzbudzujúcim odtieňom, či už ide o hravú paletu cukríkových farieb alebo uzemňujúce odtiene pochádzajúce z prírody. Očakávame nárast teplejších, viac "coccónových" farieb, ako sú hlboké hnedé a krémové s kávovým nádychom, ako aj zemité červené a terakotové tóny. Príroda je stále neochvejným zdrojom inšpirácie pre trendy v interiérovom dizajne, aj keď v sýtejších, výraznejších odtieňoch. Prioritou zostáva pohoda, pričom zelená všetkých odtieňov zastupuje neutrálne a silnejšia modrá pôsobí ako upokojujúca prítomnosť v našich obytných priestoroch. 

sedacie súpravy na mieru | kreslá Mušla

bledé tóny v tóne idú v interiérovom dizajne do úzadia

Bude biela či sivá stále trendy? Stop nude!

Odborníci sa zhodujú, že toto farebné kombinovaine šedej a bielej už nebude dominovať trendom v roku 2023. Pričom kombinácia zdanlivo nadčasových farieb tu kráľovala desaťročie, do popredia sa dostávajú sýtejšie a výraznejšie farebné tóny nábytku, sedacích súprav, kresiel i interiérových doplnkov.

sedačka na mieru v interiéri s tmavými stenami

Farebnosť interiérov v roku 2023

Od bledých nevýrazných farieb sa pomaly upúšťa a dizajnéri siahajú po tmavších a  a dramatických odtieňoch, odvodených od hnedých a zelených tónov. Tieto tóny sú nielen elegantné a luxusné, keď sú doplnené tónovým nábytkom a doplnkami, tým prinášajú do priestoru teplý a pohodlný pocit domova.

sedacia súprava na mieru v tvare L

sedacia súprava na mieru v tvare L

Zelené rastliny spríjemnia atmosféru bývania

V súlade s optimistickým pohľadom a expresívnym prístupom sa zdá, že popularita pastelov bude rásť, najmä v tlmených  a možno aj nadčasovejších verziách  ako je púdrová fialová, blatovo ružová a desaturovaná žltá. Zároveň akékoľvek zelené rastliny, ktoré umiestnite vedľa sedačky budú veľmi trendy a IN.

pohodlná sedačka do rohu

pohodlná sedačka do rohu

Zamerajte sa na obývací izbu

Dizajn obývacej izby je najdôležitejší, nakoľko tu trávime s rodinou najviac času. Materiál z masívneho dreva v podobe podlahy či nábytku bude vždy nadčasový a má generačné využitie. Správne osvetlenie dokáže navodiť náladu, navodiť pocit a dodá vašej izbe luxusný, elegantný a útulný vzhľad, a to jednoduchým stlačením vypínača. Obývacia izba je  ukážkovým príkladom kde osvetlenie, sedacia súprava na mieru, kvalitné podlahy a použitie farieb v obývačke je najlepší spôsob, ako to dosiahnuť nadčasový dizajn na dlhé roky.

Mám záujem o sedačku na mieru

Vyplňte prosím nasledovný formulár a my vás budeme kontaktovať.

Vyberte si tvar sedačky o ktorú by ste mali záujem

Tu napíšte požadovaný rozmer sedačky